Vágólapra másolva!
Egy egészen rendhagyó sajtóeseményen látta vendégül a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző, Kiss Norbert a magyar női röplabda-válogatott néhány játékosát. A kötetlen rendezvény célja a két sportág népszerűsítése volt, és az időzítés sem véletlen, ugyanis a kamion-Eb következő versenyhétvégéje június 21-23-án a Hungaroringen lesz, szinte pontosan két hónappal később, augusztus 23-tól pedig Magyország ad otthont (Lengyelország, Szlovákia, és Törökország mellett) a női röplabda Európa-bajnokságnak.

Elsőként a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára, Ludvig Zsolt köszöntötte elsőként a vendégeket, valamint a három röpis lányt, Dékány Bernadettet, Szakmáry Grétát, és Tálas Zsuzsannát (akik egyébként előző este Grazban simán, 3-0-ra legyőzték az osztrák válogatottat az arany Európa-ligában), és természetesen Kiss Norbertet. Megköszönte a kamionversenyző meghívását, majd elmondta, reméli, hogy az augusztus 23-án kezdődő, részben hazai rendezésű női röplabda Európa-bajnokságon a magyar válogatott hasonlóan eredményes lesz, mint Kiss, aki a szezon első versenyhétvégéjén, Misanóban futamot nyert.

A Tankpool 24 versenyzője is boldog volt, hogy vendégül láthatta a lányokat, és külön megjegyezte, hogy biztosan ott lesz augusztus végén a Papp László Budapest Sportarénában, hogy drukkoljon a válogatottnak, ugyanis neki akkor pont szünete lesz.

Kiss Norbert és a röplabda-válogatott tagja is jól érezték magukat a rendhagyó eseményen Forrás: Origo

A korábbi kiváló center, Dobi Edina - aki jelenéeg a röplabda-válogatott csapatvezetője, emellett az Európa-bajnokság háziasszonya - megköszönte a meghívást, örült, hogy az Európa-liga meccsei között egy ilyen eseményen kicsit kikapcsolódhatnak, és mivel még egyikük sem látott versenykamiont, rendkívül kíváncsiak voltak. Pont ezért szeretnének majd ők is ott lenni Kiss Norbert következő versenyhétvégéjén, amelynek június 21-23-án a Hungaroring ad otthont.

Ezek után következett az esemény fő attrakciója, amikor a kamionversenyző és a mintegy öttonnás Mercedese, valamint a röplabdás lányok tartottak erőpróbát, a lóerő és az ütőerő (vagyis inkább húzóerő) csapott össze egy kötél segítségével. A gumik hiába füstöltek, a lányok mozdíthatatlanul álltak a lábaikon, így a hihetetlenül látványos kötélhúzás döntetlennel ért véget.

A lányok a füstfelhőben is állták a sarat Forrás: Origo

A csata után a pilóta komolyabban is megmutatta járművét a röpiseknek, akik igencsak érdeklődőek voltak, sőt, be is ültek a fülkébe. A Palmberg Schwerin ütője, Szakmáry Gréta elmondta, a jövőben nagyon szívesen kipróbálna egy ilyen versenygépet. Aztán Kiss is belekóstolt a röplabdába, beállt egy kis ütögetésre, és bár elmondása szerint korábban csak a strandon játszott, az alkar érintés igencsak jól ment neki.

A program végén a "házigazda" a közelgő két eseményről beszélt:

"Örülök, hogy Magyarország ilyen fontos eseményeknek adhat otthont, mint amilyen a kamion Európa-bajnokság jövő hétvégi fordulója, és az augusztus 23-án kezdődő női röplabda Európa-bajnokság. Szerencsére utóbbit én is meg tudom majd nézni a helyszínen, mert pont szünet lesz nálunk a bajnokságban. Most főleg a hungaroringi versenyekre koncentrálok, remélem, hogy idén is sokan kijönnek majd szurkolni, a hazai versenyek hangulata semmihez sem fogható. Örülök, hogy az évadnyitó misanói hétvégén sikerült futamot nyernem, szeretném a magyar közönséget is megajándékozni legalább egy dobogóval, minden erőmmel azon leszek, hogy ez sikerüljön."

Kiderült, hogy a labdaérzéke is remek Forrás: Origo

Dobi Edina idén már nem játékosként, hanem csapatvezetőként vesz majd részt az Európa-bajnokságon, miután 2018 tavaszán visszavonult. Az előző szezonban sokan találgattak, vajon csak ideiglenes volt-e a döntés, de Dobi később megerősítette, hogy már nem tér vissza. Most azonban elmondta, mióta újra együtt mozog és utazik a csapattal, többször is "elgyengült", hiszen imádja a többieket, de leszögezte, hogy a pályán többé már nem láthatjuk, mert "ha nem tud 100%-osan játszani, akkor sehogy sem szeretne". Hozzátette, a jelenlegi szerepköre is tetszik, és akár a jövőben is el tudná magát képzelni hasonlóban.

A kamion Európa-bajnokság (FIA ETRC) következő fordulója június 21-23-án lesz a Hungaroringen. A programok már pénteken megkezdődnek a szabadedzésekkel. A magyar női röplabda-válogatottat pedig az augusztus 23-án kezdődő, budapesti rendezésű Európa-bajnokságon láthatják játszani a szurkolók.