Vágólapra másolva!
Suhajda Szilárd Magyar K2-expedíció keretében elérte a Föld második legmagasabb hegycsúcsát, a 8611 méteren található K2-t. A „hegyek királyaként" elhíresült csúcson még nem állt magyar. Suhajda oxigénpalack és teherhordók nélkül érte el a nem mindennapi eredményt.

„Örömmel jelentem, hogy a 2019-es Eseményhorizont K2-expedíciót sikerre vittük, itt vagyok a K2 csúcsán. Csodálatos, felszakadozott a felhő, mindent jól látok, gyönyörű a gerincről a kilátás.

Klein Dávidnak a csúcsmászás közben egészségügyi problémái adódtak: gyomorpanaszokkal, hányingerrel küszködött. Így az expedíció sikerének érdekében 24-én reggel úgy döntött, a hármas táborból visszaereszkedik az alaptáborba.

Legközelebb remélem, Dáviddal együtt állunk fent egy szép csúcson" – jelentkezett be Suhajda Szilárd a K2 csúcsáról helyi idő szerint ma dél után nem sokkal. Suhajda ezzel teljesítette a magyar K2-expedíció küldetését,

így már csak két nyolcezer méternél magasabb hegy, a Sisapangma és az Everest csúcsának palack nélküli megmászása hiányzik ahhoz,

hogy a magyar hegymászó közösség palack nélkül teljesítse a Himalája Koronája kihívást: Földünk 14 „nyolcezresének" megmászását.

(Tv2.hu)