650 millió forintnyi droggal kapták el az olimpikon atlétát

athletics Horizontal
Netherlands' Madiea Ghafoor reacts after the women's 4x400m relay athletics event at the 2017 IAAF World Championships at the London Stadium in London on August 12, 2017. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
Kétmillió euró értékű kábítószerrel a kocsijában kapták el a rendőrök Madiea Ghafoor olimpikon holland atlétát.

Ghafoort még június 18-án állított meg egy rutinellenőrzésre a holland-német határon, és a rendőrök nem kevesebb mint kétmillió euró (kb. 650 millió forint) értékű metamfetamint és ecstasyt találtak a válogatott atléta autójában, alufóliába csomagolva az autó különböző helyein elrejtett kisebb dobozokban. A letartóztatás tényét, illetve az őrizetbe vett személy nevét szombaton hozta nyilvánosságra a német rendőrség, számol be az esetről az Inidethegames.biz oldal.

A 26 éves, pakisztáni születésű atléta tagja volt a holland 4x400 méteres váltónak a riói olimpián, ahol új holland rekordot elérve a 12. helyen zártak. Ghafoor utoljára június 15-én a marokkói Rabatban rendezett Gyémánt Liga-versenyen állt rajthoz. A letartóztatásáról a szülei sem tudtak, nekik is csak annyit mondott, hogy "személyes okokból" nem tudott az elmúlt egy hónapban sehol versenyezni.

A holland atlétikaia szövetség, amelyiknél Ghafoor úgynevezett A státuszban van, és havi 2270 euró (kb. 743 ezer forint) juttatást kap "megdöbbenve vette tudomásul a horririsztikus hírt". A sportolónak megvannak a világbajnoki szintjei, szinte biztos volt, hogy ott lesz a szeptember 28-án kezdődő dohai világbajnokságon, így viszont ez már aligha fog megtörténni.

(Címlapi képünkön: Madiea Ghafoor fekszik a rekortánon a női 4x400-as váltó befutója után a 2017-es londoni atlétikai világbajnokságon (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP))