Társoldalunk:

Katonának állt a Fradi legendás focistája

2019.08.13. 08:18

Több mint 30 év után visszatért a Honvédséghez a Ferencváros örökös bajnoka, Keller József, aki önkéntes törzsőrmesterként, fia pedig őrmesterként kötelezte el magát.

Csatlakozott a Magyar Honvédség 60. Mike József Területvédelmi Zászlóaljához Egerben a Fradival a Bajnokok Ligájában is pályára lépő korábbi védő. Az 54 éves Keller József 1988-ban már tíz hónapig szolgált sorkatonaként – egy évvel azelőtt, hogy az év focistájának választották Magyarországon.

Keller József, a a Ferencváros örökös bajnokaForrás: tempofradi.hu

„Csak pozitív élményeim voltak a katonasággal kapcsolatban, ráadásul hasonlóan fontos a csapatszellem, a bajtársiasság és a kitartás, mint a sportban" – mondta a Borsnak Keller, aki több mint három évtized után 29 éves fiával csatlakozott a Honvédséghez. 

„A fiam már nem volt katona, de szívesen kipróbálta volna magát, ezért amikor egy baráti beszélgetés alkalmával szóba került az önkéntes honvédelem, elhatároztuk, mi is csatlakozunk. Egerre a történelmi múltja miatt esett a választás" – tette hozzá a korábbi 29-szeres válogatott védő. A 12 modulból álló beiktatás első lépéseként már aláírták szerződésüket a területvédelmi zászlóaljhoz, de ifjabb Keller József egy 24 napos kiképzésen is részt vesz majd – ez alól katonai múltja miatt édesapja mentesül.

Keller József visszatért a HonvédséghezForrás: honvedelem.hu

„A fiam az egyetemen matematikát tanult, de az önkéntesség lehetőséget ad a Honvédség intézményében való továbbtanulásra, és szeretném, ha aktív katonai pályát futna be" – mondta Keller, aki a rájuk váró feladatokról is beszélt.

„Békeidőben sport, illetve kulturális programokon veszünk részt, de esetleges természeti katasztrófa esetén minket is behívnak" – mesélte a Fradi-ikon, aki a klub utánpótlás szakágvezetőjeként dolgozik.