Vágólapra másolva!
A malmői Swedbank Stadion előtti téren leleplezték Zlatan Ibrahimovic szobrát. A 38 éves legenda szobra 2,7 méter magas és körülbelül 500 kiló.

Peter Linde szobrászművész aranyszínű alkotása félmeztelenül, karjait széttárva, a gólöröm pillanatában ábrázolja a 38 éves Ibrahimovicot. A csatár a leleplezés előtt mondott beszédében kiemelte: szobra azt jelképezi, hogy minden lehetséges az életben, és hisz benne, hogy mások számára képes motivációt jelenteni.

Nagyon büszke vagyok, mert ezek szerint tettem valamit, amit más nem" - nyilatkozta Ibrahimovic a megjelent több mint ezer ember előtt.

A szobor elkészítését a svéd szövetség fizette, ezzel tisztelegve a 115-szörös válogatott játékos előtt, aki az átadóünnepségen a New York-i Szabadság-szoborhoz hasonlította bronzból öntött mását.

„Ha New Yorkba mész, ott a Szabadság-szobrot látod, ha Svédországba jössz, a Zlatan-szobrot"

– mondta Ibrahimovic az ünnepélyes átadón.

Zlatan Ibrahimovic és a jól megérdemelt szobra Forrás: AFP/Johan Nilsson

A Los Angeles Galaxy játékosa az MLS alapszakaszában 29 meccsen 30 gólt szerzett, a szerződése december 31-ig érvényes. A lejárta után könnyen lehet, hogy visszatér Európába, hogy újra a legmagasabb szinten futballozzon.

Ibrahimovic az első, akinek még életében szobrot állítottak Malmőben.