Vágólapra másolva!
Arséne Wenger, az Arsenal korábbi legendás menedzsere hétfőn este megkapta a Legends of Football elnevezésű díjat. A díjátadón a francia szakembert legnagyobb riválisa, a Manchester United korábbi menedzsere, Sir Alex Ferguson köszöntötte egy megható videoüzenetben.

Wenger nem mindennapi társaságba került, ugyanis korábban olyan nagyságok kapták meg a díjat, mint Sir Bobby Robson, Sir Bobby Charlton, Sir Alex Ferguson vagy Pelé.

A Nordoff Robbins zeneterápiás alapítvány gáláján a Manchester United legendája nem tudott részt venni, azonban küldött egy megható videoüzenetet legnemesebb ellenfelének.

„Arséne, először is elnézést kérek, hogy nem lehetek ott veled ezen a különleges estén. Nagyon büszke vagyok rád, különösen a menedzseri karriered miatt.

Fantasztikus, amit elértél, igazi legenda vagy, nem véletlenül hívják ezt az elismerést Legends-díjnak. Minden percét élveztem a rivalizálásunknak, nagyszerű emlékeket őrzök ezekről az időkről.

Gratulálok még egyszer, minden jót, és Isten áldjon!" – mondta Ferguson, aki 16 éven keresztül rivalizált Wengerrel a Premier League-ben.

Ferguson nem először köszöntötte Wengert. Miután 2018 áprilisában kiderült, hogy Wenger távozik az Arsenaltól, a csapata az Old Traffordra látogatott, ahol a manchesteri publikum vastapssal köszöntötte, a skót legenda pedig a pálya szélén várta egy emlékplakettel.

Wenger egyébként elmondta, hogy készen áll a visszatérésre, de az Arsenalhoz való kötődése miatt biztosan nem vállal munkát a Premier League-ben.

„Lett volna lehetőségem munkát vállalni Angliában, de visszautasítottam az ajánlatokat.

Az ajánlattevőkről viszont egy szót se, nem szeretnék sportszerűtlen lenni jelenleg is hivatalban lévő kollégákkal szemben" – mondta Wenger, akiről azt pletykálják, hogy hamarosan a FIFA technikai vezetője lesz.

Saját temetése után harcra kész a futball egyik professzora

„Kipihentem magam, ismét munkára kész vagyok. Január elsejétől újrakezdem, de azt még nem tudom, hol" - nyilatkozta Arséne Wenger, az Arsenal korábbi legendás edzője, aki 2018 májusában 22 év után távozott az észak-londoni csapat kispadjáról. A 69 éves szakember az elmúlt félévben teljesen eltűnt a futballtérképről, bár pletykaszinten minden hónapban felröppen a neve valamelyik európai klubcsapatnál.