A kapu mögött melegítő cserejátékos miatt ítéltek tizenegyest - videó

Holstein Kiel - VfL Bochum Sports soccer 2. Bundesliga
25 October 2019, Schleswig-Holstein, Kiel: Soccer: 2nd Bundesliga, Holstein Kiel - VfL Bochum, 11th matchday in Holstein Stadium. Referee Timo Gerach watches a controversial scene on a monitor. Photo: Frank Molter/dpa - IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga or the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or the match in the form of sequence images and/or video-like photo sequences.
Vágólapra másolva!
Nem mindennapi tizenegyest ítéltek a német másodosztályú-labdarúgó bajnokságban. Péntek este a Kiel-VfL Bochum összecsapáson Michael Eberwein, a hazaiak kapu mögött melegítő cserejátékosa egy rossz lövést követően belépett a pályára, és belsővel lestoppolta a labdát, a játékvezető pedig tizenegyest ítélt a vendégcsapatnak.

Michael Eberwein megmozdulását a videobíró jelezte. A szabály szerint onnan jöhet szabadrúgással az ellenfél, ahol megállította a pályán kívüli futballista a labdát. De mivel az eset a tizenhatoson belül történt, azonnal tizenegyest ítélt a bíró, amit Silvere Ganvoula értékesített.

A hibázó Eberwein talán nem kapott óriási fejmosást, mert a meccset így is a Kiel nyerte 2-1-re, pályára azonban nem küldte az edzője.