Vágólapra másolva!
Tízéves börtönbüntetésre ítélték Ashley Smith-t, aki júliusban megpróbálta kirabolni az Arsenal sztárjátékosát, Mesut Özilt, majd késsel rátámadt a védelmére kelő csapattársára, Sead Kolasinacra.

Özilt és Kolasinacot júliusban, a brit főváros Golders Green nevű negyedében érte támadás. Ashley Smith és társa, Jordan Northover egy robogóval megálltak Özil autója mellett, azzal a céllal, hogy ellopják a német világbajnok játékos 200 ezer fontot érő karóráját. Kolasinac azonban a Mercedes típusú autóból kiszállva elkergette a késes rablókat, akik ezt követően motorral üldözték a két focistát, és kövekkel dobálták az autójukat.

A 30 éves Smith - akit Ian Bourne bíró közismert bűnözőként jellemzett - nem először járt a bíróságon. Korábban betöréses rablás miatt ült börtönben, idén januárban szabadult.

A két férfit július 25-én vették őrizetbe, amikor összetűzésbe keveredtek Kolasinac testőreivel az otthonánál, az észak-londoni Hampsteadben.

A két tettes: Ashley Smith (balra) és Jordan Northover Forrás: skysports

A bíró szerint a 10 éves börtönbüntetésre ítélt Smith vezető szerepet töltött be a fegyveres rablási kísérletben, Northover büntetéséről később döntenek.

Az eset után 24 órás védelem alá helyezték az Arsenal két sztárját, emiatt az idény elején nem is utazhattak el a csapattal a Newcastle elleni szezonnyitó mérkőzésre.