Társoldalunk:

Vége a találgatásoknak: Ronaldinho Budapestre látogat

2019.11.18. 11:39

Vége a hónapok óta tartó találgatásnak, Ronaldinho lesz a harmadik Teqball világbajnokság sztárvendége Budapesten.

A katalán klub egykori legendás labdarúgójáról a napokban röppent fel a hír, a jövő tavasszal, egy búcsúmeccs erejéig visszatér a Camp Nouba. Ám előtte Budapestre látogat, mégpedig a december 6-8-án sorra kerülő harmadik Teqball világbajnokság sztárvendégeként. Az FC Barcelona egykori világsztárja esetében tehát Budapest most beelőzte Barcelonát.

Ronaldhino Gaúcho régóta nagykövete a labdarúgást és az asztaliteniszt ötvöző magyar fejlesztésű sportágnak. A brazil cselkirály azonban nemcsak a reklámokban, de a civil életben is nagy rajongója a sportágnak. Olyannyira, hogy a brazil szövetség megalapításában is főszerepet vállalt.

Ronaldinho Budapestre érkezikForrás: NurPhoto/Raddad Jebarah/NurPhoto/Raddad Jebarah

A budapesti világbajnokságon a magyar közönség több alkalommal is személyesen találkozhat a legendás játékossal, s akár azt is megkérdezheti tőle: tényleg van, hogy 6 órát teqballozik naponta a barátaival?

„Amikor otthon vagyok, minden nap teqballozom. Ma Brazíliában már szinte mindenki játssza ezt a játékot, még a strandokon is" – nyilatkozta nemrégiben a CNN-nek Ronaldinho, aki számára egészen apró gyermekkora óta a labdázás teszi ki mindennapjai nagyrészét. A labda még ma is ugyanaz, csak a zöld gyepet cserélte az ikonikus hajlított asztalra.

Ronaldinho lesz a 3. Teqball világbajnokság sztárvendége BudapestenForrás: sajtonext9

Ronaldinhon kívül több futballsztár otthonának is elengedhetetlen kelléke lett a Teqball-asztal, ahogy az Ajax, az Arsenal, a Chelsea, a PSG vagy a Reál Madrid öltözőjének is állandó bemelegítő eszközévé vált.