Társoldalunk:

Gareth Bale-t eltiltották a golfozástól

2019.12.03. 16:05

Gareth Bale, a Real Madrid walesi támadója a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság ideje alatt nem golfozhat majd.

A walesi szövetség azért tiltotta el a csapat legnagyobb sztárját a kedvenc hobbijától, hogy a jövő nyári kontinenstorna alatt teljesen fitt maradjon. Bale a szabadidejében rendszeresen golfozik, a csapattársai is ráragasztották a golfozó becenevet.

A walesi támadónak többi balhéja is volt a kedvenc hobbija miatt. Nyár elején kitudódott, hogy a Real Madrid meg akar válni tőle, mert a heti 600 ezer fontos fizetése túl magas, főleg ahhoz képest, hogy az elmúlt hat évben 19-szer sérült meg, és több mint 70 meccset hagyott ki sérülések miatt.

Bale azonban nem akart távozni, mert 2022 nyaráig tart jól fizető szerződése Madridban.

Három év van hátra a szerződésemből. Ha azt szeretnék, hogy távozzak, fizessenek ki. Ha ez nem történik meg, akkor maradok és vagy játszani fogok, vagy golfozni" - mondta Bale, aki a posztjára igazolt Eden Hazard érkezése napján kiposztolt a közösségi oldalára egy képet arról, hogy éppen golfozik.

Ezt követően csak olaj volt a tűzre, amikor Bale úgy nyilatkozott, hogy jobban szeret a walesi válogatottban játszani, mint a Real Madridban, majd ezt sikerült azzal fokoznia, hogy az Eb-szereplést kiharcolását egy walesi zászlóval ünnepelte, amire az volt írva: "Wales, golf, Madrid - Ebben a sorrendben."

A novemberi eset óta Bale közutálatnak örvend Madridban, így érthető, hogy a walesi szövetség emberei nem akarnak egy újabb golfos balhét.

Jonathan Ford, a walesi labdarúgó-szövetség vezérigazgatója elmondta, hogy jelenleg bázist keresnek a válogatott számára az Európa-bajnokság ideje alatt, golfpálya viszont biztosan nem lesz a közelben.

Ryan Giggs világosan megmondta, hogy a játékosoknak a focira kell koncentrálniuk, úgyhogy golfpálya biztosan nem lesz a szempontok listáján, amikor kiválasztjuk a legideálisabb szállást. Nem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy a játékosok golfozással kockáztassák a kondíciójukat" - mondta a szövetség elnöke, aki hozzátette, hogy a játékosoknak természetesen ki kell kapcsolódniuk a mérkőzések között.

A walesi válogatott Svájccal és Törökországgal is Azerbajdzsánnal fog megmérkőzni a jövő nyári Európa-bajnokságon, így a csapatnak Bakuban keresnek szállást a szövetség emberei.