Vágólapra másolva!
Birkás Balázs, az NKM Szeged VE világ- és Európa-bajnok kajakosa katonai kiképzéssel színesíti az olimpiára való felkészülését.

A kiváló sportoló heti tíz edzéssel készül a tavaszi-nyári szezonra, amikor eldől, hogy utazhat-e Tokióba a magyar kajak-kenu válogatott tagjaként. Emellett a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Mérnök Karán műszaki menedzsernek tanul, és itt még nincs vége az elfoglaltságainak:

"Ami újdonság, hogy jelentkeztem a honvédségbe önkéntes területi tartalékosnak. Az alapkiképzési folyamatban veszek részt, ami januárban fejeződik be – mondta Birkás a Szegedma.hu portálnak nyilatkozva. – Kellően változatossá teszi a felkészülésemet. Rengeteg hasznos dolgot tanultam, ráadásul nagyon jó közösségi élményt nyújt. Tetszik, hogy nem kivételeznek velem – ugyanolyan katona vagyok, mint a többi társam. Ez egy nagyon jó kezdeményezés a katonaság részéről, másoknak is ajánlom ezt a programot! Örömmel tölt el, hogy eleget tehetek hazafias kötelességeimnek."

"Elsősorban védelmi feladatokat (kell ellátnom). Nagyon komplex egészségügyi ellátási képzést kapunk, így például egy autóbalesetnél sokkal többet tudnék most segíteni, mint korábban" – tette még hozzá Birkás Balázs.