Vágólapra másolva!
Egy hónapon belül harmadszor rongálták meg ismeretlen tettesek a jelenleg csapat nélküli Zlatan Ibrahimovic svéd labdarúgó malmői szobrát.

November 27-én zsákot húztak a svéd válogatottsági gólrekorder 3,5 méteres szobrának fejére, a karjára egy wc-ülőkét akasztottak és összefújták festékszóró spray-vel. December 12-én még messzebbre mentek az ismeretlen elkövetők, akik nem csak kötelet dobtak a bronz Ibrahimovic nyakába, de megpróbálták bokánál elfűrészelni a lábait és ledönteni a talapzatáról.

Zlatan Ibrahimovic svéd labdarúgócsillag megrongált malmői szobrát nézik járókelők Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson

December 22-én pedig az ismeretlen tettesek egy hónapon belül harmadszor is megrongálták az arany színű figurát: fehér és ezüst színű festékkel fújták le, az orrát pedig leverték.

A helyi futballcsapat, a Malmö FF szurkolóinak haragját az váltotta ki, hogy a korábbi 116-szoros svéd válogatott, Ibrahimovic, aki a város szülötte, és 1999-ben a helyi csapatban lett profi játékos november 27-én bejelentette, hogy 25%-os részesedést vásárolt az egyik legnagyobb rivális, a Hammarby csapatában.

Zlatan Ibrahimovic svéd labdarúgócsillag malmői szobrának részlete 2019. december 22-én, miután ismeretlen tettesek egy hónapon belül harmadszor is megrongálták az arany színű figurát: fehér és ezüst színű festékkel fújták le, az orrát pedig leverték Forrás: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Johan Nilsson

Ezt követően kezdődtek a támadások, amelyek Ibrahimovic stockholmi házát sem kímélték, ott valaki a Júdás feliratot fújta fel a bejárati ajtóra.