Autókat kellett mosniuk a női pólóválogatott klasszisainak

Barcelona, 2018. július 24. A magyar csapat tagjai a barcelonai vízilabda Európa-bajnokság női tornáján az elődöntőben játszott Magyarország - Hollandia mérkőzés végén 2018. július 25-én. A címvédő magyar női vízilabda-válogatott a bronzéremért játszhat, miután 8-7-re kikapott a holland csapattól. MTI Fotó: Illyés Tibor
Vágólapra másolva!
A január 11-én kezdődő budapesti vízilabda-Eb-n éremesélyes magyar női pólóválogatott kapitánya, Bíró Attila nemcsak az izzasztó tréningek vezénylésével foglalkozik, de olyan ötletek is kipattannak az agyából, amelyek kiválóan oldják a stresszt. Legutóbb jelöltjeit két részre osztotta, majd Keszthelyi Ritáék egymás ellen játszottak. A tét az volt, hogy a veszteseknek le kellett mosniuk a győztesek szponzorkocsijait.

„A kőkemény szárazföldi és vizes gyakorlások után örültek a lányok az ötletemnek, élvezték a meccset is, a takarítást is, meg hogy enyhült bennük a feszültség" – újságolta a Borsnak Bíró. Felmerült, hogy ha sikerül megszerezni a tokiói olimpiai részvételi jogot, a kapitány az egri borvidéken lévő családi pincébe meghívja a lányokat egy pohár italra.

Autókat kellett mosniuk a női pólóválogatott klasszisainak Forrás: Bors

„Ez az ötlet elhalt, nincs idő erre. De ami késik, nem múlik, megígértem, ha nyakukba kerül az olimpiai érem, jöhet a dínomdánom" – magyarázta a kapitány. A képlet egyszerű: ha a Duna Arénában spanyol-magyar Eb-döntőt rendeznek, az ezüstérmünk is elegendő az ötkarikás rajthoz, tudniillik az ibériaiak már megszerezték a kvalifikációt.

„A többi tizenegy, az Eb-n induló válogatottal szemben az az előnyünk, hogy hosszú ideje a Duna Arénában gyakorolunk. Bár a tágas tér szokatlan volt eleinte, de játékosaim már belőtték magukat – bizakodott Bíró Attila.