Megmarkolták egymás nemi szervét, mégis csak az egyiküket tiltották el - videó

Horizontal
Celtic's Scottish midfielder Ryan Christie celebrates scoring their second goal during the UEFA Europa League group E football match between Celtic and Rennes at Celtic Park stadium in Glasgow, Scotland on November 28, 2019. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP)
Vágólapra másolva!
A skót futballszövetség három mérkőzésre eltiltotta a Celtic játékosát, Ryan Christie-t, miután sportszerűtlen kapcsolatba került Alfredo Morelosszal, a városi rivális Rangers játékosával. Az egész sztori azonban ennél az egy mondatnál sokkal szórakoztatóbb.

A Rangers 2011 után tudott újra győzni a Celtic otthonában, miután december 29-én az Old Firmön 2-1-re legyőzték a zöld-fehéreket. A meglehetősen felfokozott hangulatú rangadó után Christie-t két mérkőzésre tiltották el, amit hétfőn további egy találkozóval megtoldottak. A 24 éves skótot azért büntették meg, mert az ítélet szerint szándékosan belekapaszkodott Morelos nemi szervébe. A mérkőzésen egyébként Christie nem kapott lapot az eset után...

A döntést nehezen vették tudomásul a Celtic vezetői, akik kettős mércét emlegetnek, ugyanis napra pontosan egy évvel korábban kísértetiesen hasonló eset történt a két csapat találkozóján, azzal a különbséggel, hogy akkor a kolumbiai volt a fogdosó, a skót pedig a szenvedő fél, és Morelos semmilyen büntetést nem kapott az eset után.

Meg is tudjuk mutatni a történeteket: a zöld-fehér 17-es Christie, a kék 20-as pedig Morelos.