A Lakers korábbi legendáit is sokkolta Kobe Bryant halála - videó

Kareem Abdul-Jabbar Statue Unveiling At STAPLES Center GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport MANAGER CEREMONY USA STATUE Sports Team California City Of Los Angeles Staples Center Magic Johnson Kareem Abdul-Jabbar Jerry West Launch Event Jame
LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 16: Los Angeles Lakers legend Kareem Abdul-Jabbar (L) and his former teammates Earvin "Magic" Johnson (2nd L) James Wothey (2nd R) and former Lakers' general manager Jerry West during a ceremony where Abdul-Jabbar unveiled a statue of himself at Staples Center on November 16, 2012 in Los Angeles, California. Kevork Djansezian/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Óriási veszteség érte az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA) és az egyetemes sportvilágot magyar idő szerint vasárnap este. Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers egykori sztárja egy tragikusan végződő helikopter-balesetben életét vesztette. Az ötszörös bajnoktól olyan legendák búcsúztak, mint Earvin "Magic" Johnson és Kareem Abdul-Jabbar.

"Magic" Johnson, a szintén ötszörös bajnok kosaras, a zseniális gólpasszairól is híres korábbi játékos a Twitter-oldalán osztotta meg gondolatait Bryant haláláról.

„A barátom, a legenda, a férj, az apa, a fiú, a testvér, az Oscar-díjas és minden idők legnagyobb Lakers-játékosa elment. Ezt nehéz elfogadni. Kobe volt a játékunk vezére, a férfi és a női kosarasok mentora."

Kareem Abdul-Jabbar szintén öt bajnoki gyűrűt nyert a Los Angeles-i csapattal, minden idők egyik legkiválóbb játékosa volt, aki NBA-pályafutása alatt 38 387 pontot dobott. Ezzel a teljesítményével a mai napig vezeti az örökranglistát.

„Még fiatal, 11-12 éves gyerek volt, amikor először találkoztam vele. Az édesapja nagyon jó barátom volt már akkor is. Kobe egy hihetetlenül családcentrikus ember volt. Szerette a feleségét és a lányait. Hihetetlen sportoló és egy igazi vezéregyéniség volt. Egy komplett generációt inspirált... Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy ott lehettem azon a mérkőzésen, amelyen 81 pontot dobott. Mindig emlékezni fogok arra a napra."