Társoldalunk:

Ivanisevic és Martinez is a tenisz Hírességek Csarnokába kerül

2020.01.28. 15:11

Goran Ivanisevic és Conchita Martinez kerül be idén a tenisz Hírességek Csarnokába. A nemzetközi szövetség az Australian Open helyszínén jelentette be a 2020-as tagokat, ahol mindkét ex-bajnok edzőként van jelen: a horvát sztár a címvédő Novak Djokovic stábjában dolgozik, míg a spanyolokkal ötszörös Fed Kupa-győztes Martinez honfitársa, Garbine Muguruza felkészülését segíti.

A 48 éves Ivanisevic 2001-ben - három elvesztett finálé után - szabadkártyásként megnyerte a wimbledoni Grand Slam-tornát, utóbbira rajta kívül senki sem volt képes. A balkezes szervakirály 22 tornán diadalmaskodott, és legjobbjaként az ATP-rangsor második helyén állt 1994 júliusában. Az 1992-es barcelonai játékokon egyesben és párosban is bronzérmet szerzett.

A 47 éves, 2006-ban visszavonult Martinez 1994-ben diadalmaskodott Wimbledonban - a döntőben Martina Navratilovát legyőzve -, emellett a Roland Garroson és az ausztrál nyílt bajnokságon is vívott döntőt. Pályafutása során egyesben 33, párosban pedig 13 tornát nyert, párosban két olimpiai ezüst- és egy bronzérmet szerzett, és 1995 októberében második volt a női világranglistán. A beiktatási ünnepségre július 18-án kerül sor a Rhode Island állambeli Newportban.