Nevetségessé tette magát a játszani is alig tudó teniszező - videó

2019 US Open - Qualifying & Training GettyImageRank3 SPORT TENNIS
NEW YORK, NEW YORK - AUGUST 22: Akira Santillan of Australia plays Mario Vilella Martinez of Spain in round 2 of qualifying for the US Open at the USTA Billie Jean King National Tennis Center on August 22, 2019 in New York City. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Összetöri az ütőt, vagy éppen a nézőtérre dobja dührohamában az ausztrál teniszező, Akira Santillan. Vannak, akik a szintén balhéi miatt a figyelem középpontjába kerülő Nick Kyrgios-hoz hasonlítják.

A 22 éves, a világranglistán az előkelőnek nem mondható 255. helyen álló Santillan szerdán a launcestoni Challenger-tornán honfitársával, Dane Sweeney-vel játszott, és kapott ki tőle három játszmában (2:6, 6:3, 4:6-ra). A mérkőzés nem a káprázatos megoldások, hanem Santillan kabaréba illő viselkedése miatt keltett feltűnést. Például a balul sikerült szervája:

vagy egy hasonlóan minőségi tenyeres miatt, ami után az üres nézőtérre hajította az ütőjét:

2019 novemberében egy elvesztett szett után, amivel 1-1-re alakult a meccse, tehát még korántsem volt vége, rommá törte az ütőjét, majd feladta a mérkőzést:

Közben nem is teljesen igaz, hogy nem tud teniszezni, mikor ilyen megoldásokra is képes:

A tokiói születésű teniszező juniorként játszott elődöntőt az Australian Openen, a felnőttek között pedig 2017-ben már 160. is volt a világranglistán.