Társoldalunk:

Először szavazhatott magyar újságíró a sport Oscar-díjasaira

2020.02.17. 09:12

Hétfőn Berlinben a Verti Music Hallban kerül sor a sportvilág legrangosabb gálájára, a Laureus-díjak átadására.

A sport Oscarjának is nevezett díjakat idén már a huszadik alkalommal ítélte oda a londoni székhelyű Laureus Akadémia. A szavazásra jogosult 69 tag között először kapott helyet magyar munkatárs, a Nemzeti Sport újságírója, S. Tóth János személyében.

A gálára meghívást kapott a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnöke, Szöllősi György és az MSÚSZ alelnöke, Csisztu Zsuzsa is – ők a hazai és a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség (AIPS) képviseletében megfigyelőként érkeznek a német fővárosba.

Az esemény házigazdája 2017 után ismét a világszerte ismerte és kedvelt brit színész, Hugh Grant lesz. 

A legfontosabb kategóriák jelöltjei
Tizenegy kategóriában választják meg a legjobbakat: az év férfi sportolója, az év női sportolója, az év csapata, az év felfedezettje, az év visszatérője, az év extrém sportolója, az év fogyatékos sportolója, Laureus-életműdíjas, az év sportszolgálati díjazottja, az év különleges sporteseménye, az év lélegzetelállító sportpillanata. A három legfőbb kategória jelöltjei az alábbiak:

Férfiak: Lewis Hamilton (Formula–1-es pilóta, brit), Eliud Kipchoge (maratoni futó, kenyai), Marc Márquez (motorversenyző, spanyol), Lionel Messi (labdarúgó, argentin), Rafael Nadal (teniszező, spanyol), Tiger Woods (golfozó, amerikai)

Nők: Simone Biles (tornász, amerikai), Allyson Felix (atléta, amerikai), Shelly-Ann Fraser-Pryce (atléta, jamaicai), Oszaka Naomi (teniszező, japán), Megan Rapinoe (labdarúgó, amerikai), Mikaela Shiffrin (alpesi síző, amerikai)

Csapatok: amerikai női labdarúgó-válogatott, dél-afrikai férfi rögbiválogatott, Liverpool (labdarúgás, angol), Mercedes (Formula–1, német), spanyol férfi kosárlabda-válogatott, Toronto Raptors (kosárlabda, NBA, kanadai)

(Forrás: NSO)