Társoldalunk:

Ennyit keresett eddig Balázs Attila bravúros riói teniszezésével

2020.02.21. 07:50

Ahogyan azt csütörtökön megírtuk, Balázs Attila bejutott az 1,9 millió dollár (576 millió Ft) összdíjazású ATP 500-as riói tenisztorna negyeddöntőjébe. A magyar teniszező nem kapott lehetetlen feladatot a nyolc között sem, így akár még tovább növelheti eddigi pénzdíját.

Balázs Attila amellett, hogy jövő héttől szinte biztosan a Top100-ban lesz a világranglistán, riói remeklésével komoly pénzdíjjal, 48 ezer dollárral (15 millió Ft) már biztosan gazdagodik - írja a Blikk.

A magyar teniszező két bravúrt is bemutatott eddig az ATP 500-as torna főtábláján. Az első körben az uruguayi Pablo Cuévast 6:4, 6:3-ra, a másodikban a portugál Thiago Monteirót 1:6, 6:1, 6:4-re győzte le.

Balázs Attila bravúrosan szerepel eddig BrazíliábanForrás: AGIF/Thiago Ribeiro/AGIF/Thiago Ribeiro

1990 óta, vagyis az elmúlt 30 évben a 31 éves budapesti teniszező lesz Noszály Sándor, Sávolt Attila és Fucsovics Márton után mindössze a negyedik magyar férfi játékos, aki be tud törni a legjobb százba. Utóbbival karöltve pedig olyan most fordul elő először, hogy egyszerre két férfi teniszezőnk is az elitmezőny tagja legyen.

A 31 éves játékos nem kapott lehetetlen feladatot az elődöntőre sem. Ellenfele a világranglista 133. helyén - azaz Balázs mögött álló - spanyol Pedro Martínez lesz a péntek esti programban.