Társoldalunk:

Super Bowl-győztes NFL-sztár is részt vesz az FTC kézilabdázóinak edzésén

2020.02.27. 14:14

Az AFWB Hungary szervezésében szerdán Magyarországra érkezett több jelenleg is aktív és már visszavonult amerikaifocista, akik hazánkban tartanak edzőtábort több száz magyar játékosnak február 29. és március 1. között. Az NFL-sztárok egy közönségtalálkozó mellett egy közös edzésen is részt vesznek a Ferencváros férfi kézilabdacsapatának tagjaival.

Horváth Attila vezetőedző tréningjén 15 jelenleg is aktív, és három, már visszavonult NFL-sztár vesz majd részt március 3-án, kedden 13 és 15 óra között az Elek Gyula Arénában. Ott lesz többek között a Super Bowl-győztes Barkevious Mingo,  az NFC-bajnok Daniel Brunskill, a Pro Bowlba hatszor beválasztott Alex Mack, de olyan nevek is kézilabdát ragadnak, mint Austin Hooper, Roosevelt Nix vagy a már visszavonult DeAngelo Williams. 

Biztos, hogy tudnak egymásnak újat mutatni a srácokForrás: Fradi.hu

Az amerikaiak maguk kérték, hogy részt vehessenek egy kézilabdaedzésen. A dolog pikantériája, hogy nemrég a kiváló NFL-játékos, Jay Cutler egy tv-műsorban lekicsinylően nyilatkozott a sportágról: „Talán kézilabdának hívják. Annyiból áll, hogy egy kis labdát dobálnak ide-oda, majd a kapuba. Olyan, mint a labdarúgás teremben, csak itt dobják a labdát. A kapuba mindig egy öreg fószert tesznek, aki csak találgat, hogy hova jön a labda, valamikor eltalálja, valamikor nem. Össze akarok rakni egy csapatot az olimpiára, szerintem LeBron Jamesszel és Patrick Mahomesszal összeállva aranyérmesek lennénk."

A kéziedzésen várhatóan résztvevő NFL-játékosok névsora
Barkevious Mingo (Houston Texans – Super Bowl-győztes a New Englanddel), Daniel Brunskill (San Francisco 49ers – NFC bajnok), Alex Mack (Atlanta Falcons – 6xPro Bowl), Austin Hooper (Atlanta Falcons – 2xPro Bowl), Roosevelt Nix (Pittsburgh Steelers – Pro Bowl), Deion Jones (Atlanta Falcons – Pro Bowl), Grady Jarrett (Atlanta Falcons – Pro Bowl), Mike Davis (Carolina Panthers - Pro Bowl), Brett Hundley (Arizona Cardinals), Kenny Moore (Indianapolis Colts), Matthias Farley (Now York Jets), Damarious Randall (Cleveland Browns), Chris Milton (Tennesee Titans), Joshua Kalu (Tennesee Titans), Ogbonnia Okoronkwo (Los Angeles Rams), DeAngelo Wiliams (visszavonult – Pro Bowl), Jordan Cameron (visszavonult – Pro Bowl), Gary Barnidge (visszavonult – Pro Bowl)

Az edzést követően az NFL-játékosok megismerkedhetnek az élő Fradi-sassal is, amely a klub hazai focimérkőzései előtt berepül a pályára a Groupama Arénában.

A nyílt edzést bárki megtekintheti, a helyszínen 12.00-kor nyitnak a pénztárak, helyfoglalás érkezési sorrendben lesz. A belépő 1.000 forintba kerül, a bevételt teljes egészében a Ferencváros kézilabda-utánpótlása kapja.

A fentebb említett közönségtalálkozóra pénteken 13.00 és 14.30 között az Allee bevásárlóközpontban kerül sor.