Vágólapra másolva!
Az angol The Sun értesülése szerint egy IT-szakember feltörte a Manchester City edzőjének, Pep Guardiolának az okostelefonját, a megszerezett adatokat pedig 100 ezer fontért (38,5 millió forintért) árulta az interneten.

A 30 éves hacker a The Sun munkatársainak elmondta, hogy 2016 és 2018 között dolgozott a manchesteri klubnál, ahol hozzáfért a katalán szakember okostelefonjának adataihoz. Megszerezte Guardiola teljes névjegyzékét, és a megkörnyékezett játékosokkal folytatott levelezéseit is.

Pep Guardiola adatait egy kisebb vagyonért árulták Forrás: Anadolu Agency/Burak Akbulut

Kiderült, hogy Guardiola szerette volna megerősíteni a Manchester City védelmét, a két kiszemeltje pedig az Ajax 20 éves csapatkapitány, Matthijs de Ligt és a Borussia Dortmund rutinos védője, Szokrátisz Papasztathópulosz volt.

Igaz, a holland válogatott játékos tavaly nyáron Juventushoz igazolt, míg a görög védő az Arsenal játékosa lett.

A hacker 100 ezer fontért (38,5 millió forint) – amit Bitcoinban kért – megpróbálta eladni Guardiola privát levelezéseit és kontaktjait, azonban a The Sun oknyomozói feljelentést tettek a rendőrségen.

A Manchester Citynek nincs szerencséje a hackerekkel.

A klubot februárban a pénzügyi fair play súlyos megsértése miatt két évre kitiltotta a nemzetközi kupaporondról az Európai Labdarúgó Szövetség. A történet onnan indult, hogy a Football Leaks előzetes letartóztatásban lévő portugál hackere, Rui Pinto hozzáfért a Manchester City könyveléséhez, amiből kiderült, csaltak a szponzori pénzek elszámolásával.