Több mint féltonnás súlyt emelt meg a Trónok harca óriása - videó

lifestyle Horizontal
Hafthor Julius Bjornsson of Iceland rests before the Max Overhead competition of the 2018 World’s Strongest Man in Manila on May 5, 2018. (Photo by NOEL CELIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE
Vágólapra másolva!
Új világrekordot állított fel az erőemelés egyik formájában az izlandi Hafthor Bjornsson, aki 501 kilót mozdított meg az előírt módon.

A 206 centi magas és 205 kilós izlandi óriás fiatalon még kosárlabdázónak készült, aztán inkább az erősportokban találta meg a számításait. 2018-ban megnyerte a világ legerősebb embere versenyt, és már korábban is számos rekordot állított fel. Ezúttal a brit Eddie Hall 500 kilós emelőmutatványát adta át a múltnak, amikor saját edzőtermében 501 kilót emelt fel, majd tartott meg az előírt két másodpercig.

"Úgy érzem többet is tudtam volna ma emelni, de nem számít. Boldog vagyok, ahogy a családom, a barátaim és mindenki más is boldog. Ezt a rekordot is meg fogom dönteni" – mondta a nem mindennapi teljesítmény után.

Bjornssont nem csak az erősportok rajongói ismerhetik: a Trónok harca című világszerte népszerű tévés sorozatban ő játszotta Ser Gregor Clegane-t, azaz "A Hegy"-et.