Vágólapra másolva!
Élve került elő Hiannick Kamba, a Bundesligában szereplő Schalke 04 korábbi futballistája, aki 2016-ban motorbalesetben meghalt. Nos, kiderült, hogy nem egészen ez történt.

A kongói futballista 30 éves volt, amikor a tragikus eset történt, és három évet kellett rá várni "visszatérjen a halálból". És köszöni szépen, jól van, vegyészként dolgozik a Ruhr-vidéken, ott, ahol annak idején focizott is.

Mint kiderült, Kamba egyáltalán nem halt meg 2016-ban motorbalesetben Kongóban. Pedig a hír még a helyi lapokban is megjelent, "özvegye" pedig a halotti anyakönyvi kivonatot és a temetés számláit is bemutatta a biztosítótársaságnak, amelyiktől ezt követően félmillió eurót kapott a gyászoló hozzátartozó.

Természetes, hogy a pénz volt, ami lebuktatta a biztosítási csalókat, Kamba felesége ugyanis még egy biztosítási prémiumot is felvett, ami autóbaleset áldozatának járt volna, ez pedig már felkeltette a hatóságok figyelmét. Az esseni ügyészség ezt követően nyomozásba kezdett, az ex-futballista feleségét pedig meg is vádolták biztosítási csalással.

Hogy a hatóságok korábban nem álltak a helyzet magaslatán azt jelzi, hogy a sztorit közlő Bild című német napilap információi szerint Kamba már 2018-ban jelentkezett a kishasai német nagykövetségen, miután egy, a Kongó folyó mentén tett túra közben minden íratát és a mobiltelefonját is elvesztette. Ekkor azt is közölte, hogy a háláláról szóló hírek hamisak. Az egykori focistát nem is vádolják semmilyen bűncselekménnyel, sőt ő lesz a vád egyik tanúja a felesége elleni perben.

Kamba a Schalke ifi csapatában még együtt focizott Manuel Neuerrel is, a korosztályos bajnokságban 40 meccsen egy gólt szerzett. Aztán 19 alkalommal pályára lépett a Ruhr-vidéki klub második csapatában, de akkor belátta, hogy a kémia jobban érdekli, mint a foci, így felhagyott játékkal.