Ellentétes Nadal és Djokovic álláspontja

Australian Open 2019 AUSTRALIA FINAL TENNIS Novak Djokovic SPORT celebrate Melbourne Australian Open
MELBOURNE, AUSTRALIA - JANUARY 27 : Novak Djokovic of Serbia embraces Rafael Nadal of Spain after winning championship in their Men's Singles Final match during day 14 of the 2019 Australian Open on January 27, 2019 in Melbourne, Australia. Recep Sakar / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A férfi teniszezők világranglistáját vezető Novak Djokovicnak és a rangsorban második - korábbi listavezető - Rafael Nadalnak ellentétes az álláspontja a koronavírus-járvány leküzdése miatt nagy reményekkel várt védőoltással kapcsolatban.

A szerb kiválóság a napokban úgy fogalmazott, hogy ellenzi az oltás bevezetését, még akkor is, ha az utazások miatt az kötelezővé válik. Később ezen annyit finomított, hogy nyitottnak mondta magát véleménye megváltoztatására.

Ezzel szemben a spanyol teniszező határozottan kifejtette: miután a teniszben is újraindulhat az élet, minden játékosnak be kell tartania a szabályokat, még Djokovicnak is. Hozzátette, valóban senkit nem kényszeríthetnek arra, hogy oltassa be magát, amennyiben viszont ez lesz a feltétele az utazásnak és a pályára lépésnek, akkor a játékosoknak ezt el kell fogadniuk, ha játszani akarnak.

"Ha az ATP vagy a nemzetközi szövetség kötelez minket arra, hogy a teniszezés érdekében oltassuk be magunkat, akkor ezt meg kell tennünk. Ebben az esetben még Djokovicnak is meg kell kapnia a vakcinát, ha a legmagasabb szinten akar teniszezni"

- mondta Nadal.