Betörtek egy focistához, ezért egy másik játékos milliókért vásárolt házőrző kutyákat

Dog sports - tracking dog Human Interest hobbies clubs and associations Animals COMPANY Free time PET DOG Dogs Dog sports TRAINING Training ground Animal husbandry Tracking dog Malinois Belgian sheep dog Outdoor shot Single whole_figure
27 February 2020, Brandenburg, Wriezen: Athos, a so-called Malinois, a variety of the Belgian shepherd dog, lies in a meadow. The animal belongs to the dog sport friend Günter Hytra. Obedience and eagerness to work turn a leisure dog with the appropriate training into an animal competitive athlete. Günter Hytra has proven this with all his four dogs so far. Together with "Athos", the 70-year-old dog sportsman is measuring himself against the best teams in the world for the second time. Photo: Patrick Pleul/dpa-Zentralbild/ZB
Vágólapra másolva!
Hamza Choudhury, a Premier League-ben szereplő Leicester City futballistája 50 ezer fontot (közel 19 millió forintot) költött két házőrző kutyára, hogy fokozza otthona biztonságát.

A 22 éves középpályás azért szánta rá magát a két négylábú beszerzésére, mert a napokban késés rablótámadás áldozata lett egy másik focista, a Tottenhamben futballozó Dele Alli. A Spurs játékosát késsel fenyegették az otthonában, dulakodás közben pedig könnyebben az arca meg is sérült.

A Leicester játékosa az Allival történtek után beszerzett egy belga malinois-t és németjuhászt, hogy a betörőknek elmenjen a kedve, amikor a birtokára lépnek.

A kutyákat a K9 Chaperone nevű cég szállította, akik a közlemúltban több angol válogatott játékosnak, többek között Marcus Rashfordnak, Jesse Lingardnak, Raheem Sterlingnek és a nemrég megtámadott Dele Allinak is biztosítottak házőrzőket.

A Leicester City játékosa a kutyájával is keményen edzett Forrás: Chaperone K9

A Chaperone K9 híres arról, hogy kiválóan képzett kutyákat szállít, amelyek biztonságot nyújtanak a családjuknak a gyakran kiszámíthatatlan társadalomban – áll a cég bemutatkozó szövegében, amelyben azt is megemlítik, hogy a négylábúak teljes értékű családtagok, akik nagyon szeretik a gyerekeket is.

A kutyák katonai hátterű képzési költsége 10 és 25 ezer font (3,5 és 9,5 millió forint) között mozog, beltérben és szabadban is tarthatók, és ami a legfontosabb, félelem nélkül megvédik az otthont.