Társoldalunk:

Betörtek egy focistához, ezért egy másik játékos milliókért vásárolt házőrző kutyákat

2020.05.25. 08:17

Hamza Choudhury, a Premier League-ben szereplő Leicester City futballistája 50 ezer fontot (közel 19 millió forintot) költött két házőrző kutyára, hogy fokozza otthona biztonságát.

A 22 éves középpályás azért szánta rá magát a két négylábú beszerzésére, mert a napokban késés rablótámadás áldozata lett egy másik focista, a Tottenhamben futballozó Dele Alli. A Spurs játékosát késsel fenyegették az otthonában, dulakodás közben pedig könnyebben az arca meg is sérült. 

A Leicester játékosa az Allival történtek után beszerzett egy belga malinois-t és németjuhászt, hogy a betörőknek elmenjen a kedve, amikor a birtokára lépnek. 

A kutyákat a K9 Chaperone nevű cég szállította, akik a közlemúltban több angol válogatott játékosnak, többek között Marcus Rashfordnak, Jesse Lingardnak, Raheem Sterlingnek és a nemrég megtámadott Dele Allinak is biztosítottak házőrzőket.

A Leicester City játékosa a kutyájával is keményen edzettForrás: Chaperone K9

A Chaperone K9 híres arról, hogy kiválóan képzett kutyákat szállít, amelyek biztonságot nyújtanak a családjuknak a gyakran kiszámíthatatlan társadalomban – áll a cég bemutatkozó szövegében, amelyben azt is megemlítik, hogy a négylábúak teljes értékű családtagok, akik nagyon szeretik a gyerekeket is.

A kutyák katonai hátterű képzési költsége 10 és 25 ezer font (3,5 és 9,5 millió forint) között mozog, beltérben és szabadban is tarthatók, és ami a legfontosabb, félelem nélkül megvédik az otthont.