Társoldalunk:

Azt érezte, meg fog halni, miután megemelte a féltonnás súlyt

2020.05.29. 20:40

A világ egyik legerősebb embere, a brit Eddie Hall 2016-ban 500 kilót emelt meg, amivel felállított egy új világcsúcsot. Most elmondta, hogy milyen rémálom következett a hihetetlen mutatvány után.

A 190 centi magas és 186 kilós Newcastle-i szörnyeteg 2017-ben megnyerte a Világ legerősebb embere versenyt, egy évvel korábban pedig harmadik lett. De ugyanabban az évben, azaz 2016-ban felállított egy Guinness-rekordot: kereken 500 kilót emelt meg (deadlift).

Az emberfeletti mutatvány azonban kis híján az életébe került. 

"Erre akkor jöttem rá, amikor gyakorlatilag elveszítettem a látásomat. Mintha villanófénybe néztem volna, nem láttam semmit. Nagyon megijedtem."

A dolgok pedig csak rosszabbra fordultak a következő percekben. 

"Csak feküdtem a hátamon, bámultam a plafon irányába, és arra gondoltam, most fogok meghalni. Eddie Hall itt fog meghalni. A segítőim a szivárgó vért törölgették a fülemből, de vér folyt az orromból és a könnycsatornáimból. Amit csináltam, az alapján ez nem is meglepő, valami nyilván eldurrant a fejemben."

Órákba telt, míg helyre állt a szívverése, azonban ekkor sem tudott egyedül hazamenni, ugyanis képtelen volt elindítani az autóját, egyszerűen nem tudta, hogy mit kellene csinálnia, amikor beült a volán mögé. "Nem tudtam, mit kell csinálni a sebességváltóval, vagy, hogy hogy kell kormányozni" – mondja.

Enyhe agyrázkódást is szenvedett, és nagyjából két hétre volt szüksége, hogy teljesen helyre jöjjön a féltonna megemelése után.

Hall rekordját május 2-án a Trónok Harca című sorozatból "A Hegy"-ként ismert izlandi erőember, Hafthor Bjornsson döntötte meg, aki 501 kilót emelt fel.

A két "emelőgép" azóta már újra megtalálta egymást, miután Hall elfogadta Bjornsson kihívását, hogy a ringben is megküzdjenek egymással.