Társoldalunk:

Megható történetet mesélt Hajdú B. István Benedek Tiborról

2020.06.24. 08:30

A háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok, legendás vízilabda-játékos SMS-ben kívánt jobbulást évekkel ezelőtt, amikor a sportriporter infarktusa után a kórházban lábadozott.

„Amikor 2014-ben volt egy infarktusom, sokan kívántak jobbulást. Három nappal később, amikor már kicsit jobban voltam, Tibortól is érkezett egy SMS, pedig nem voltunk napi szinten kapcsolatban, nem mondhatom, hogy közeli barátok lettünk volna,  igazából nem is tudtam, honnan volt meg neki a telefonszámom. Azt írta: „Kedves Pisti! Nagyon örülök, hogy jobban vagy, még nagyon sok olimpiát kívánok neked, de a fizikai részét inkább már hagyjuk a fiatalokra! Szeretettel, Benedek Tibor" – idézte a Blikk Hajdú B. Istvánt, aki a pólós klasszis számos emlékezetes mérkőzését, így a 2004-es, athéni olimpiai döntőt is közvetítette.

Benedek Tibor magánemberként is példamutató voltForrás: MTI/Koszticsák Szilárd

A sportriporter nagyobbik fia, a 14 éves Balázs az UVSE utánpótlásában vízilabdázik, így a civil életből is ismerhette az újpesti klubnál idén májusig vezetőedzőként és szakmai igazgatóként tevékenykedő Benedeket.

„Végtelenül fanatikus és alázatos ember volt, aki mindig tűzben tudta tartani saját magát és a csapattársait is. Nagyon tudatosan készült mindig, napról napra próbált fejlődni. Önmagában is óriási tragédia, hogy ilyen fiatalon elvesztettük őt, a magyar vízilabdázás számára is elképesztő veszteség, hiszen edzőként biztosan benne lett volna további húsz év, akár az utánpótlás trénereként, akár felnőtt szinten, ahogy azt szövetségi kapitányként megmutatta" – mondta véli Hajdú B. István.