Társoldalunk:

Wayne Rooney karrierjéről is dokumentumfilm készül

2020.06.27. 08:25

A sport témájú dokumentumfilmek utóbbi években tapasztalható rendkívüli sikere újabb és újabb egykori vagy jelenlegi sztárokat csábít a kamera elé. A legújabb darab főszereplője Wayne Rooney lesz.

Az angol válogatott és a Manchester United gólrekorderéről (előbbi státuszában 53, míg egykori klubjában 253 gólt jegyez) 2015-ben már készült egy sorozat Wayne Rooney: az ember a gólok mögött címmel, az új sorozatban azonban sokkal mélyebbre fog ásni a közel húsz éve tartó karrierben, ígéri a főszereplő. 

Az biztos, hogy van mit megmutatni a fantasztikus karrierbőlForrás: DPPI via AFP/Matt West

"Izgatott vagyok, hogy egy ilyen dokumentumfilmben szerepelhetek. Ez a film részletesen be fogja mutatni a karrieremet, a sikerekkel és a kudarcokkal együtt. Végre megkapom a lehetőséget, hogy megmutassam, ki is vagyok valójában" – mondta a Deadspin nevű lapnak nyilatkozva. A számos eddig még soha, sehol nem látott archív felvétel segíthet majd ebben.

A film mögött álló stábon biztos, hogy nem fog múlni: a rendező a korábban Rio Ferdinandról és David Beckhamről is forgató Matt Smith lesz, aki a Ferdinandról szóló műért megkapta a legrangosabb brit filmes elismerést, a BAFTA-díjat. A produceri teendőket az a Lorton Entertainment nevű cég látja el, amelyiknek az elmúlt évek egyik legjobb sportfilmjét, a Diego Maradonát bemutató alkotást köszönhetjük.