Társoldalunk:

Kutyatáncban is világbajnokságot nyerhetnek a magyarok

2020.07.02. 16:44

Magyarországon mindössze 8-10 aktívan működő, profi dog dancer (kutyatáncoltató) létezik, de már világviszonylatban is odafigyelnek a mieinkre. Idén egy hollókői kutyatenyésztő, Bérczes Christine Elisabeth az ausztrál juhászkutyájával negyedik lett az angliai „Bajnokok Ligáján", most pedig komoly esélyekkel indul a franciaországi világbajnokságon.

Bérczes Christine Elisabeth tavaly közel 60 indulóból a 10. lett a világbajnokságon. Az idei versenyt a koronavírus-járvány miatt októberre halasztották, amelyre a többszörös díjnyertes kutyatenyésztő és dog dancing oktatással foglalkozó gazdi már javában készül a közel két éves Chanel névre keresztelt kutyusával.

Nagyon erős a mezőny, csak tizedek döntenek. A Dance Monkey slágerre készítem a kűrömet, amelyet heti 4-5 alkalommal gyakorlunk Chanel-lel" – mesélte Christine, aki a felkészülés mellett harminc diákot és annak kutyusait is oktatja részben online, de sokan járnak a különtermébe, Hollókőn. Büszke rá, hogy van tanítványa az USA-ból, Ausztriából, Horvátországból és Peruból is.

Bérczes Christine Elisabeth és a kétéves assztrál juhászkutyája, ChanelForrás: Alan Brown

„A dog dancing kivételes kapcsolatot teremt a gazdi és a kutyus között, ráadásul a rendkívül energikus és nehéz természetű kutyákat is kifárasztja, kezelhetőbbé teszi" – tette hozzá a dog dancer, akinek kutyusait, vb-re összeállított kűrjét, valamint diákjait is megnézheti a közönség egy hollókői rendezvényen, július 18-án.