Társoldalunk:

Elképesztően vagány lett az izlandi fociválogatott új címere - videó

2020.07.03. 16:53

Az izlandi futballszövetség elhatározta, hogy megújítja a szervezet, egyúttal a válogatott címerét. A munka eredménye most lett publikus, és meg kell hagyni, nem hiába dolgoztak rajta a kreatívok.

A 2016-os Európa-bajnokságon a magyar válogatott csoportjából a mieink mögött a második helyen továbbjutó, majd a 2018-as világbajnokságra is kvalifikáló izlandi válogatott, valamint a szövetség vezetői megunták a régi címert, illetve úgy érezték, hogy a kék KSI (Knattspyrnusamband Íslands) felírat egy labda és az izlandi zászló társaságában nem elég kifejező. 

Valóban eljárt már az idő a régi címer fölöttForrás: Belga via AFP/Dirk Waem

A szövetségben olyan emblémát szerettek volna, ami képes hűen kifejezni az izlandi nép példátlan összetartását, a válogatottat előre vivő csapatszellemet, a közösség erejét, a harci szellemet és az ország történelmét. Ezek után szinte magától értetődő volt, hogy az izlandi mitológiában szereplő, a skandináv szigetország első lakóira vigyázó négy védelmező lesz a főszereplő: azaz a bika, a sas, a sárkány és az óriás. 

A minta adott volt, ugyanis az ország hivatalos címerében is ott van a négy őrző, ahogy a nemzeti bank is felhasználta az ábrázolást, igaz már egyszerűbb formában. Ezt az egyszerűsítést vitte tovább a szövetség által felkért kreatív csoport, a munka eredménye pedig egyszerre lett rendhagyó, vagány és roppant karakteres.

A kép pedig azzal a videóval válik teljessé, amit az izlandi férfi válogatott kapusa, a reklámfilmes szakember, Hannes Thór Halldórsson rendezett, aki a 2018-as vb előtt is csinált egy imázsfilmet az oroszországi tornára kijutó csapatról.