Társoldalunk:

Maradonáról készül filmet forgatni az Oscar-díjas olasz rendező

2020.07.08. 17:01

Húsz évvel első filmje után ismét szülővárosában, Nápolyban forgat az Oscar-díjas Paolo Sorrentino. The Hand of God című filmjét a Netflix számára készíti - írta a The Hollywood Reporter.

A film forgatókönyvét is Sorrentino írja, aki A nagy szépség című 2014-es filmjéért kapta meg az Oscar-díjat.

A rendező nem sok mindent árult el a készülő produkcióról azon kívül, hogy nagyon személyes filmet készít, és örül, hogy szülővárosában forgathat. A film címe ugyanakkor árulkodó: Diego Maradona, az argentin focilegenda használta ezt a kifejezést - "the hand of God" - egy góljával kapcsolatban, amelyet az 1986-os FIFA világbajnokságon szerzett, amikor egy beadást kézzel ütött a kapuba az Anglia elleni negyeddöntőben. Maradona akkor azt mondta a 2-1-re megnyert mérkőzés után, hogy "a gólban benne volt Maradona feje, és Isten keze". A legendás játékos 1984 és 1991 között játszott a nápolyi csapatnál, amelyik az ő vezérletével szerezte meg fennállása mindkét bajnoki címét (1987 és 1990), nyert Olasz Kupát (1987) és UEFA-kupát (1989) is a campaniai csapattal.

Sorrentino korábban többször beszélt a focistával való kapcsolatáról, Ifjúság című filmjében pedig szerepelt is Maradona karaktere – a futballistát, akit a filmben csak "a dél-amerikai"-ként emlegetett a többi szereplő, a szintén argentin Roly Serrano formálta meg.