Vágólapra másolva!
Pintér Attila, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya hasznosan töltötte az utóbbi hónapokat. A karantén-időszak alatt a Fradival és a Győri ETO-val is bajnokságot nyerő edző folyamatosan képezte magát, és rendszeresen angolul tanult 14 éves fiával.

Az 54 éves Pintér Attila legutóbb a Puskás Akadémia edzője volt. A 2017/18-as szezonban csapatával a hatodik helyen végzett az NB I-ben, és története során először Magyar Kupa-döntőt játszhatott, amit végül tizenegyespárbajban elvesztett az Újpest FC ellen. Pintér a szezon végén távozott a Puskástól, azóta nem ült kispadon, bár a nevét gyakran bedobják, ha éppen edzőváltás van egy NB I-es csapatnál.

Pintér Attila angolórákkal foglalta le magát a karatén alatt Forrás: MTI/Illyés Tibor

A koronavírus-járvány alatt Pintér Attila szigorúan betartotta az előírásokat, szerencsére a Győrben élő edző így is tudott gondoskodni a Salgótarjánban élő édesanyjáról, és arra is maradt ideje, hogy angolt tanuljon a 14 éves fiával, az ifjabb Pintér Attilával.

Fiam, a 14 éves ifjabb Pintér Attila az általános iskola nyolcadik osztályába jár, és szorgalmasan forgatta a tankönyveit. Gyakorlópartnerem volt, gyakran beszélgettünk angolul. Ráadásul németül sem lehet eladni" – mondta a Borsnak Pintér Attila, aki az igeidők kellő ideig való gyakorlása után többnyire a kertben focizott fiával.

"Minden apa büszke a fiára, persze én is. Túlzás nélkül állítom, Ati ügyesen bánik a labdával, és remélem, sokra viszi a focipályán"

– tette hozzá Pintér Attila, aki játékosként 20-szor szerepelt a magyar válogatottban, edzőként pedig két bajnoki címet és két Magyar Kupa-trófeát nyert.