Csak egyvalaki ünnepelte a szokásos helyen a Real Madrid bajnoki címét

Real Madrid Cibeles
Real Madrid´s fans celebrate waving a flag on a bike at Cibeles square after Real Madrid won the Liga title on July 16, 2020 in Madrid. (Photo by GABRIEL BOUYS / AFP)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid a koronavírus-járványra való tekintettel nem rendezett közös ünneplést a szurkolóival 34. La Liga-győzelme után.

Története 90. trófeáját nyerte a Real Madrid csütörtökön. Zinédine Zidane csapata azonban visszafogott körülmények között örülhetett annak, hogy fél év alatt ismét visszaelőzte a Barcelonát a megnyert címek tekintetében (90-89).

Ezúttal nem volt lehetőség a közös ünneplésre a Cibeles téren a Real Madrid szurkolóinak Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A hagyomány szerint a csapat Madrid egyik legszebb terén, a Plaza de Cibelesen szokott egy nyitott csapatbuszon körbevonulni több tízezer szurkoló társaságában. Ki ne emlékezne, pont egy ilyen eseményen ejtette be kilenc éve Sergio Ramos a spanyol Király Kupát a busz alá, ami aztán laposra préselte azt.

Ahogy az a klub nemrég közzétett videójából is látszik, a teret ezúttal elbarikádozták, hogy a szigorú járványügyi előírásokat betartva senki se menjen oda a jól megszokott helyre. Ez alól természetesen kivételt képezett Cibeles istennő, aki szobor formájában ezúttal egyedül volt kénytelen tölteni a győzelem estéjét.

Érdekesség, hogy a városi rivális Atlético a Cibeles tértől az alig 500 méterre található Neptun királyról mintázott szökőkútnál szokott ünnepelni.