Szijjártó Péter örülne, ha Dzsudzsák Balázs jó helyre igazolna

SZIJJÁRTÓ Péter
Budapest, 2020. július 22. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az ARM Hungary Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a minisztériumban 2020. július 22-én. A mikrochipek fejlesztésével foglalkozó cég bővíti budapesti fejlesztési központját, a 3 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően 60 új fejlesztőmérnököt tudnak felvenni. A fejlesztéshez a magyar állam 757 millió forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá. MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A Nemzeti Sport vendége volt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. A különleges alkalom során a miniszter úr Dzsudzsák Balázsról és a sportipar helyzetéről is beszélt.

Szijjártó Péter elmondta, személyesen és telefonon is tartja a kapcsolatot Dzsudzsák Balázzsal, akit nagyra becsül amiatt, hogy Nyírlugosról egészen a nemzetközi futballporondig eljutott. Megjegyezte, nem próbálja befolyásolni a válogatott játékost, hogy merre folytassa a pályafutását, ugyanakkor annak örülne, ha szerencsésen választana csapatot magának.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Szijjártó Péter azt is elmondta, hogy véleménye szerint a világggazdaságban egy teljesen új korszak kezdődik a koronavírus-járvány miatt, és ebben a helyzetben a sportklubok nehéz helyzetbe is kerülhetnek. Ugyanakkor az embereknek óriási igényük van a sportolásra és vele együtt a szurkolásra is. Éppen ezért arra számít, hogy a sportipar hamarosan erőre kap majd.

A teljes interjút ITT olvashatják el.