Olyan erős, hogy már ütőt is tör a kigyúrt profi golfozó - videó

PGA Championship - Round One golf,sport,the majors - golf,us pga championship,bestof,topix
SAN FRANCISCO, CALIFORNIA - AUGUST 06: Bryson DeChambeau of the United States hands his broken driver to caddie Tim Tucker on the seventh hole during the first round of the 2020 PGA Championship at TPC Harding Park on August 06, 2020 in San Francisco, California. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A profi golfozók PGA Championship nevű major, azaz kiemelt versenyén Bryson DeChambeau újra megmutatta, hogy milyen erő lakozik a karjaiban.

Bryson DeChambeau-ról legutóbb július elején írtunk, amikor megnyerte a detroiti Rocket Mortgage Classic elnevezésű versenyt. Az elmúlt évben közel 20 kiló izmot felszedő sportoló átalakította a játékát, óriási kezdő ütéseivel (drive) sokkal gyorsabban ér a lyuk közelébe, mint kevésbé kigyúrt riválisai. Az elmúlt évhez képest közel tíz méterre lettek hosszabbak az első ütései (driver). Ezúttal azonban kárát látta a nagy erejének: az év egyik kiemelt, azaz major versenyének számító PGA Championshipen az egyik drive-hoz készülődve rátámaszkodott az ütőjére, ami nemes egyszerűséggel megadta magát:

Ellenfelei már korábban szóltak neki, hogy furcsak hangja van az ütéseinek, és ő maga is érezte, hogy valami nincs rendben a sportszerrel, mielőtt megtörtént volna a baj.

"Ez aztán rideg volt. Gondolhatják, hogy az összes ütésem benne volt ebben az ütőben" – mondta a golfozó a valóban nem gyakori eset után.

Miután DeChambeau nem szándékosan tette tönkre az ütőjét, a szabályok szerint felvehetett egy új drivert (amivel a kezdő ütéseket végzik el a játékosok egy-egy pályaszakaszon), és folytathatta a játékot, ami nem is megy neki rosszul: az első napot 68 ütéssel zárta, és közvetlenül az éllovasok nyomában lohol.