Mégis szponzorálhatja a szexjátékokat gyártó cég a holland futballcsapatot

Az Emmen csapatának a mezén már ott virít a szexcég logója
Vágólapra másolva!
A Holland Labdarúgó Szövetség (KNVB) visszavonta tiltását, így az élvonalbeli FC Emmen csapata megkötheti mezszponzori szerződését egy szexuális kiegészítőket gyártó céggel.

Az Emmen logó nélküli mezben kezdte az idényt, mert a klub még szponzort keresett erre a felületre. Ezt követően az egyesület megállapodott az EasyToys nevű vállalattal, és engedélyt kért az üzlet véglegesítésére a KNVB-től, de a szövetség elsőre ellenállt.

- hivatkozott múlt csütörtöki állásfoglalásában saját szabályzatára a KNVB, hozzátéve, számításba kell venni, hogy a labdarúgás a felnőttek és az idősebb korosztály mellett a fiataloknak is szól.

A klubot meglepte és feldühítette a szövetség reakciója, és jelezte, megfontolja a következő lépést az ügyben: "az biztos, hogy nem áll szándékunkban megválni egy partnertől, aki a főszponzorunk szeretne lenni".

Az Emmen csapatának a mezén már ott virít a szexcég logója Forrás: FC Emmen/Twitter

A klubbal történt egyeztetéseket követően és az ítélet kapcsán elhangzó számos kritika nyomán a KNVB megváltoztatta döntését, az Emmen pedig pénteken bejelentette, közösen átmeneti megoldást találtak arra, hogy a cég mezszponzor lehessen. Így egy esztendőn keresztül - már vasárnap a Willem II elleni hazai bajnokin is - a felnőtt csapat mezeit díszítheti az EasyToys logója.

A megállapodás eredetileg három évre szólt volna, ám első körben csupán egy évre kötik a szponzorációs megállapodást, ezalatt a KNVB felülvizsgálja szabályzatát.

Az EasyToysnak van egy másik megállapodása a szintén holland élvonalban szereplő FC Groningennel, amelynek stadionjában a hirdetőtáblákon szerepel a cég logója. A KNVB szerint ezekre a felületekre nem vonatkozik az engedélykérési kötelezettség, amely viszont szükséges a mezszponzoráció esetén.