A Manchester City sztárja a közösségi oldalakat működtető cégeket kritizálta

Ilkay Gündogan Raheem Sterling Manchester City
Manchester City's English midfielder Fabian Delph (L), Manchester City's German midfielder Ilkay Gundogan (C) and Manchester City's English midfielder Raheem Sterling react after Chelsea scored their second goal during the English Premier League football match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge in London on December 8, 2018. (Photo by Ian KINGTON / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Raheem Sterling, a Manchester City labdarúgója úgy véli, a közösségi oldalak üzemeltetői fel tudnának lépni a felületeiken megjelenő sértő bejegyzések, zaklatások ellen, de nem akarnak.

Az angol válogatott csatár egy friss, a Profi Labdarúgók Szervezetének (PFA) felkérésére végzett kutatás eredményeire reagált így, amelyet a Signify Group végzett és kifejezetten a futballistáknak írt tweeteket nézte át. A vizsgált hathetes időszakban 825 515 bejegyzésből több mint 3000 volt kifejezetten sértő. Az agresszív kommentek 56 százaléka rasszista felhangú volt, és az elemzés szerint az angol élvonal játékosainak 43 százalékát támadták rasszista tweettel.

Raheem Sterling (jobbra) a közösségi oldalakat működtető cégeket kritizálta Forrás: AFP/Ian Kington

"Nem tudom, hányszor kell még ezt elmondanom, de a labdarúgás vezetőinek és a közösségi oldalak üzemeltetőinek cselekedniük kell, tegyenek valódi lépéseket az online gyalázkodásokkal szemben" - jelentette ki a 25 éves jamaicai születésű játékos. - "A technológia rendelkezésükre áll, ám komoly kétségeim vannak afelől, hogy meglenne az akarat a tettekre."

A PFA is arra kérte az illetékeseket, hogy alkossanak meg egy központosított, mesterséges intelligencia vezérelt rendszert, amely kiszűri az ilyen üzeneteket, és szigorúan lépjenek fel azok bejegyzői ellen.

A Twitter a kutatásra úgy reagált: eddig is mindent megtett, hogy felületeiről száműzze az ilyen megnyilvánulásokat és a jövőben is keményen küzdeni fog a jelenség ellen.