Vágólapra másolva!
A tehetséges amerikai atlétát, Lauren McCluskey-t volt barátja rabolta el és ölte meg 2018-ban. Most az egyetem, ahova járt, több mint 10 millió dollár kártérítést fizetett a szülőknek. Hosszas pereskedés után került pont a szörnyű ügy végére.

2018-ban történt egy olyan gyilkossági eset az Egyesült Államokban, amely megrendítette a világot. A tehetséges atlétát, Lauren McCluskey-t volt barátja, Melvin Rowland agyonlőtte az utahi egyetem területén.

Rowlandot később szintén holtan találták, és a rendőrség azt állította, hogy a rendőri üldözés során vesztette életét. A 37 éves férfi büntetett előéletű volt, 2012-ig kiskorúak szexuális bántalmazása miatt volt börtönben.

A szörnyű eset után McCluskey szülei beperelték az Utah-i Egyetemet, mert szerintük az intézmény nem védte meg lányukat.

Az iskola most, két évvel később tudott megállapodást kötni a szülőkkel.

- mondta Ruth Watkins egyetemi elnök.

A szülőkkel kötött megállapodás azt jelenti, hogy az egyetem mintegy 10,5 millió dollár kártérítést fizetett, ezenfelül 3 millió dollárt adományozott a szülei által létrehozott Lauren McCluskey Alapítványnak. Az iskola emellett egy McCluskey nevét viselő erőszak elleni programot is indított, McCluskey Erőszakmegelőzési Központ néven.

Forrás