Társoldalunk:

Különleges akciót indítottak a magyar-szlovák rendezésű kézi-Eb kapcsán

2020.10.29. 14:48

A Pest megyei Kosd település adott otthont az EHF EURO 2022 és a WWF Magyarország közös környezetvédelmi kezdeményezése nyitóeseményének csütörtökön. Az erdősáv-rekonstrukció a DO MORE program része, amelynek célja a kézilabda-Eb környezeti lábnyomának csökkentése.

2022 januárjában Magyarország és Szlovákia közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságnak ad otthont. A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a társadalmi felelősségvállalásra és a környezetvédelmi fenntarthatóságra.

A WWF Magyarország felmérte az Eb-n résztvevő csapatok utazásának szén-dioxid-kibocsátását, melyet körülbelül 185,5 tonna egyenértékre becsült. Ezt a karbonlábnyomot kívánják ellensúlyozni az élőhely-rekonstrukciós programjukkal, amelynek keretében a Pest megyei Kosd településen ültettek fákat összesen 2,3 hektáron.

„Első perctől kezdve kiemelt fontossággal bírt az Európa-bajnokság környezetre gyakorolt hatásának vizsgálata. Egy világszintű sportesemény tömegeket mozgat meg ezáltal nagyon sok ember számára hívhatjuk fel a figyelmet a környezet megóvásának fontosságára. Példát kell mutatnunk, hogy igenis lehet környezettudatosan nagyszabású eseményt rendezni." – mondta Dr. Bíró Szabolcs, az Európa-bajnokság szervezőbizottságának vezetője.

Az Európa-bajnokságot 2022. január 13. és 30. között rendezik, a hazai helyszínek Budapest, Debrecen és Szeged lesznek majd.