Kirabolták Paolo Rossi egykori otthonát a temetése alatt

fara04313 Fotografia Italie Italien Italienne Italiens Italiennes Novecento FOOTBALL SPORT 20 20e 20eme XX XXe XXeme siecle Eighties Anni Ottanta 20 20th XX XXth century Farabola Photographie 20 20o XX XXo secolo Annees 1980 - Annees 80 - Annees quatre-vi
Paolo Rossi az 1982-es vébén
Vágólapra másolva!
Ismeretlen tettesek kirabolták a csütörtökön meghalt Paolo Rossi, világbajnok olasz futballista egykori otthonát, miközben családtagjai a temetésén vettek részt.

A szombati vicenzai – Rossi a helyi klub, a Lanerossi Vicenza játékosaként robbant be az olasz fociba – gyászszertartás után a család toszkánai, egészen a pontosan a Bucine településen lévő otthonában hazatérő özvegy feltörve találta a házat, ahonnan több értékes tárgyat is elvittek a betörők, írja a Sky Sports.

Az egykori csapattárs, Antonio Cabrini (jobbra) és Paolo Rossi fia, Alessandro Rossi (balra), viszi a koporsót a vicenzai Santa Maria Annunciata székesegyházból Forrás: AFP/Marco Bertorello

Minden idők egyik, ha nem a legjobb olasz csatára csütörtökön halt meg 64 éves korában. Rossi a Serie A kétszeres bajnoka és egyszeres gólkirálya volt, az olasz válogatottban 48 mérkőzésen 20 gólt szerzett. 1982-ben feledhetetlen teljesítménnyel segítette világbajnoki címhez az olasz válogatottat: a csapat utolsó három mérkőzésén előbb mesterhármast ért el a brazilok ellen 3-2-re megnyert középdöntős mérkőzésen, majd az ő két góljával nyerték meg a Lengyelország elleni elődöntőt 2-0-ra, majd a döntőben ő lőtte az NSZK ellen 3-1-re megnyert mérkőzés első gólját. A tornát világbajnokkét, vb-gólkirályként és vb-aranylabdásként zárta.