Tíz év börtönt kapott a 2016-os foci-Eb egyik orosz huligánja

Horizontal
A man throws a chair as a small group of Russian men provoke a group of England supporters in the centre of Lille, on June 14, 2016, three days after Russia and England football fans clashed in the southern French city of Marseille during the Russia vs England, group B, Euro 2016 match. (Photo by LEON NEAL / AFP)
Vágólapra másolva!
Három és tíz év letöltendő börtönbüntetésre ítélt két orosz futballhuligánt az Aix-en-Provance-i bíróság a 2016-os foci-Eb-n történt marseille-i verekedések nyomán.

A L'Equipe francia sportlap cikke szerint az emlékezetes, a marseille-i Anglia–Oroszország Eb-csoportmérkőzést megelőző rendbontásban résztvevő szurkolók közül Mihail Ivkine kapta az enyhébb, hároméves börtöntbüntetést, aki egy székkel dobta meg az angol Andrew Bache-t.

Máshol is voltak a marseille-ihez hasonló összetűzések az angolok és az oroszok között Forrás: AFP/Leon Neal

A másik vádlott, aki szintén az orosz Szpartak Moszkva huligánjai közé tartozik, Pavel Koszov viszont tíz év börtönt kapott, miután a felvételek tanúsága szerint ő volt az, aki a földön fekvő, eszméletlen Bache-t többször is megütötte és fejbe rúgta.

Andrew Bache olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a történtek miatt kerekesszékbe kényszerült.

A két orosz huligán 2018 óta előzetes letartóztatásban volt, és miután az beleszámít a büntetésükbe, Ivkine hamarosan szabadulhat. A vádlottak és ügyvédeik tíz napot kaptak, hogy eldöntsék, fellebbeznek-e az ítélet ellen.