Vágólapra másolva!
Bár a futballkarrierjét a nyáron lezárta, a labdarúgástól nem távolodott el Juhász Roland, és családja életében is meghatározó szerepet tölt be a sport.

A Mol Fehérvárt immár sporttanácsadóként segítő korábbi hátvéd a sportriporter Lipcsei Bettával alkot egy párt – nem meglepő, hogy a mozgás szeretetét gyermekeik, a 95-szörös válogatott védő kislánya, Jázmin (11) és a korábbi szépségkirálynő kisfia, Krisztián (7) is örökölte.

„Fontos számunkra, hogy a gyerekek is szeressenek mozogni, Jázmin teniszezik, bár a pandémia miatt idén erre is kevesebb lehetőség volt, Krisztián pedig focizik" – mesélte Juhász a Blikknek.

„Gyakran járunk görkorizni vagy bicklizni is, illetve sokat kirándulunk. Szeretjük felfedezni az ország olyan részeit, amelyek nem a legfelkapottabb turistalátványosságok, inkább amolyan kis ékszerdobozok, legyen szó a Balaton északi részéről vagy például Miskolctapolcáról. Ez elsősorban azért Betta specialitása, de a legfontosabb, hogy a szabadidőnkben ne csak a tévé vagy a tablet előtt üljünk, hanem hasznosan próbáljuk eltölteni a napot. Ha visszagondolok a gyerekkoromra, sok olyan utazásunk, kirándulásunk volt a szüleimmel, amelyek maradandó élmények számomra, szeretnénk, hogy ezek a gyerekeknek is meglegyenek."

Juhász Roland megtalálta a helyét a profi pályafutása után is Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Bár a futball mindkettejük életében fontos, a hétköznapokban nem ez az első számú beszédtéma. „A focit többnyire háttérbe szorítjuk, annak általában csak vita a vége" – mosolygott a 2016-os Európa-bajnokságot is megjárt exlabdarúgó.

A sportriporter fia, Krisztián is ismerkedik már a játék alapjaival.

„Szerettem volna, hogy Kriszi is sportoljon, örülök, hogy a focira esett a választása. Hozzáteszem, nemrégiben – Jázminhoz hasonlóan – teniszezni is elkezdett. Ebben a korban az a legfontosabb, hogy élvezze az edzéseket, szerencsére ez megvan. Mint a legtöbb kisgyereknek, neki is Cristiano Ronaldo a példaképe, úgyhogy a Vidi mellett a Juventus a kedvenc" – árulta el lapnak Lipcsei Betta.

Juhász Roland a nyár óta sporttanácsadóként segíti a Mol Fehérvár együttesét.

„A jelenlegi szerepköröm talán több elfoglaltsággal is jár, mint amikor futballoztam, vannak ugyanis olyan feladatok, amelyeket otthonról kell ellátnom. Az utánpótlás- és az NB III-as második csapat játékosait is figyelem, a cél az átjárás elősegítése a felnőttgárda felé" – árulta el Juhász.