35 évesen meghalt a PL-csapat korábbi válogatott játékosa

COPA ORO SHELTON COPA ORO 2011 SOCCER JAMAICA VS GRANADA FUTBOL HORIZONTAL
SOCCER/FUTBOL COPA ORO 2011 JAMAICA VS GRANADA Action photo of Luton Shelton of Jamaica, during Copa Oro 2011 game held at Carsion, California./Foto de accion de Luton Shelton de Jamaica, durante juego de Copa Oro 2011 celebrado en Carson, California. 056June 2011. MEXSPORT/GERMAN ALEGRIA
Vágólapra másolva!
35 éves korábban meghalt a Sheffield United korábbi 75-szörös jamaicai válogatott futballistája, Luton Shelton, akinél 2018-ban diagnosztiázálták a gyógyíthatatlan ALS betegséget.

A korábbi kiváló csatárt pénteken találták holtan az otthonában.

Sheltonnál 2018-ban állapították meg az amiotrófiás laterálszklerózis (ALS) avagy Lou Gehrig-betegséget.

Luton Shelton ünnepli a Granadának lőtt gólját a 2011-es Arany Kupán Forrás: MEXSPORT via AFP/MEXSPORT/German Alegria

A játékosnál közel két évvel azt követően mutatták ki a betegséget, hogy súlyos sérülést szenvedett a jamaicai élvonalban rendezett Harbour View–Tivoli Gardens mérkőzésen 2017 februárjában.

Luton Shelton klubkarrierjét a Harbour View csapatában kezdte, majd Európában is megmutatta magát, megfordult a svéd Helsingborgs IF-ben, az angol Sheffield Unitedben, a norvég Vålerengában, a török Karabükspor csapatában, valamint az orosz Nyizsnij Novgorodban is.

A jamaicai válogatottban 2004 és 2013 között 75 mérkőzésen lépett pályára, és 35 gólt szerzett ezeken a mérkőzéseken, ezzel mai napig a karibi válogatott történetének legeredményesebb játékosa. A feljegyzések szerint a mai napig ő az egyetlen játékos, aki első válogatott meccsén négy gólt tudott lőni (Sain Martin ellen egy Karibi-kupa-selejtezőn).