Összeverekedett két olasz klubvezető a tévés pénzek miatt

SQUARE FORMAT
Genoa's Italian president Enrico Preziosi during the Italian Serie A football match between CFC Genoa and SSC Napoli at Marassi Stadium in Genova on August 31, 2014. PH. CONTROLUCE/ PIETRO MOSCA
Vágólapra másolva!
Az ANSA olasz hírügynökség információi szerint két Serie A klub vezetője ökölharcot vívott a tévés szerződések tisztázásra összehívott tárgyaláson.

Stefano Campoccia, az udinei klub második embere és Enrico Preziosi az ebédszünetben esett egymásnak, ráadásul egy olyan ügyben (ingatlanbefektetési alapok), ami nem is volt a tárgyalás napirendjén.

A Serie A klubvezetőinek ülését azért hívták össze, hogy megtárgyalják a 2021 és 2024 közötti három idényre beérkező ajánlatokat, pontosabban a DAZN 850 millió eurós ajánlatát, amely 100 millió euróval több, mint jogokat hosszú ideje birtokló Sky Italia által ajánlott összeg.

Az pedig egy másik érdekesség, hogy a DAZN ajánlata be is árazza az olasz bajnokságot: a Premier League ugyanilyen időszakra közel 5 milliárd fontért értékesítette az egész világra szóló közvetítési jogokat.