Társoldalunk:

Egy gusztustalan fotó vethet véget a világ egyik legjobb edzője karrierjének

2021.03.02. 15:45

Átmenetileg valamennyi brit versenyen való részvételtől eltiltották Gordon Elliott ír versenyló trénert, miután megjelent róla egy fotó, ahogy elpusztult lovon ülve telefonál.

Gordon Elliott az egyik legsikeresebb lóverseny tréner, akinek a lovai számtalan győzelmet arattak olyan rangos versenyeken, mint a Grand National, vagy, mint a két hét múlva kezdődők Cheltenham Festival. 

A botrány azt követően robbant ki, hogy az interneten megjelent egy néhány éve készült fotó, amelyen az látható, ahogy Elliott egy elpusztult lovon ülve vidáman telefonál.

Gordon Elliott és a botrányt kavaró képForrás: Origo

A kép megjelenése után a brit és az ír lóversenyszövetség is azonnali hatállyal felfüggesztette, és máris számos lovat elvittek tőle, illetve állatvédők is kikeltek ellen. 

Elliott elmondása szerint a kép egy fatális véletlen, egy rossz pillanatban hozott rossz döntés eredménye. Mint azt a Racing Post című lapnak elmondta, valóban egy nem sokkal korábban elpusztult állaton ült, amelyikhez éppen a tetemet elszállítókat várták a ló mellett állva, amikor csörgött a telefonja, ő pedig a beszélgetés közben gondolkodás nélkül leült.

Elliott elmondta, nagyon bánja, ami történt, és azt is, hogy úgy tűnik, nem tiszteli a gondjára bízott állatokat. Mint fogalmazott, nem kívánja magát mentegetni, bármilyen büntetést is szabjanak ki rá.