Vágólapra másolva!
A korábbi svéd válogatott labdarúgónak, a 68 éves Ralf Edströmnek szerencsére sikerült elkerülnie a koronavírust, ám így is kórházba került négy napra. Az egykori klasszist a Tussen névre hallgató macskája harapta meg csúnyán.

A magyar szurkolók számára is ismerős lehet Ralf Edström neve, aki a svédek elleni, a világbajnoki részvételről döntő, 1973. június 13-i világbajnoki selejtezőn

szerzett fejesgólja törte szét az álmainkat, ugyanis a 3-3-as döntetlennel Svédország jutott ki az NSZK-ban rendezett vébére.

Ralf Edström nehéz napokat élt át Forrás: aftonbladet.se/

A korábbi válogatott sztár – aki a Radiosporten szakkommentátora – egy korábbi betegsége miatt hiányzik a fél tüdeje, így rendkívül óvatos volt, hogy elkerülje a koronavírus-fertőzést.

Azonban így sem úszta meg a kórházba kerülést, mert nyugat-göteborgi otthonában megharapta a macskája.

„Tussen macskánk mindig az ágy végében alszik. Biztosan lerúgtam a takarót, és

- mondta Edström az aftonbladet.se-nek.

A futballikonnak penicillint adtak, majd tíz nap múlva kapott egy másikat is, de a lába még mindig duzzadt és vörös volt.

Nagyon csúnya volt a korábbi focista lába a harapás után Forrás: aftonbladet.se/

„A lábam olyan volt, mint egy labda. Sántítottam, és nem tudtam a jobb lábamra cipőt húzni" - mondja az egykori válogatott csatár. Ezt követően újra felvette a kapcsolatot az orvossal, aki azt tanácsolta, hogy

menjen a Mölndal kórházba. Ott azonnal befektették Edströmöt.

„Komoly fertőzés volt. A macska sokszor szabadban van, a fogai élesek és mélyre hatoltak, amikor megharapja.

Edströmnek négy napig kellett a kórházban maradnia.

„Ekkor a penicillin nem szedtem, intravénásan kaptam a gyógyszert a karomba. Ez egy kicsit erősebb szer volt. Most már a szokásos méretű a lábam. Miután két évvel ezelőtt új térdízületet kaptam, újra el kell kezdenem sétálni.

Edström a macskával kapcsolatban elmondta, hogy

már 14 éves és nagyon szeretik, de ha ez újra megismétlődik, akkor sajnos nem maradhat.