Húsz napra börtönbe megy barátja megveréséért a mongol olimpiai bizottság elnöke

Horizontal
Bronze medalist of the men’s +100kg category Mongolia's Tuvshinbayar Naidan celebrates on the podium during the medal ceremony at the World Judo Championships in Budapest on September 2, 2017. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A mongóliai Khan-Uul megyei bíróság húsz nap börtönbüntetésre ítélte az ország olimpiai bizottságának elnökét, Naidangiin Tüvshinbayart, miután az súlyosan bántalmazta egykori sporttársát és barátját. 

Az olimpiai hírekkel foglalkozó Insidethegames.biz oldalnak a mongol Ikon című portál hírére alapozott beszámolója szerint a 36 éves sportvezető, aki 2008-ban Pekingben az ország történetének első olimpiai aranyát nyerte a cselgáncsozók 100 kilós versenyében egykori sporttársával, a korábban szintén sikeres dzsúdós, többször Grand Prix-győztes Erdenebileg Enkhbattal kapott hajba, és bántalmazta olyan súlyosan, hogy többszörös agysérülésekkel fekszik az egyik kórház intenzívosztályán. A cikk szerint a támadó és a megvert férfi közeli barátok.

Tüvshinbayar a pekingi aranyérem után egyébként négy évvel később Londonban még egy ezüstöt is nyert, majd visszavonulása után a sportvezetői pályára lépett, hogy idén januárban a Mongol Olimpiai Bizottság fennállásának 65. évfordulóján egyhangúlag válasszák meg a szervezet elnökének.