Társoldalunk:

Elütött egy biciklist a karantént elhagyó koronavírusos brazil válogatott focista - videó

2021.04.07. 12:49

A Palmeiras brazil válogatott játékosa, Luiz Adriano a koronavírus-fertőzése miatt előírt karantént elhagyva súlyos balesetet okozott Sao Paulóban.

A jelenleg a brazil élvonalbeli Palemeirasban játszó, de korábban több európai klubban, így a Sahtar Donyeckben, az AC Milanban és a Szpartak Moszkvában is futballozó Luiz Adrianónál április 1-jén mutatták ki a koronavírus-fertőzést. A járványban másodszor is megfertőződő focista tünetmentes, de nem utazhatott el csapatával Argentínába a Defensa y Justicia elleni dél-amerikai szuperkupameccsre (Recopa Sudamericana), ehelyett otthonában kellett volna karanténban lennie. 

Luiz Adriano minden szabályt megszegettForrás: AGIF via AFP/Jorge Rodrigues/AGIF/Jorge Rodrigues

Csakhogy vasárnap az előírásokat megszegve egy bevásárlóközpontba vitte el vásárolni az édesanyját. A futballista elmondása szerint végig viselte a maszkot, és nem szállt ki az autóból, csakhogy amikor édesanyja befejezte a vásárlást és hazaindultak, a pláza mélygarázsának kijáratánál Luiz Adriano elütött egy kerékpárost, aki a lenti videón látható jelek szerint igen komolyan megsérült.

A játékos sajtósa szerint Luiz Adriano igyekezett segíteni a kerékpárosnak, és nem fogják felelősségre vonni a történtek miatt.