Társoldalunk:

Brutálisan meggyilkolta terhes barátnőjét a Puerto Ricó-i bokszoló

2021.05.04. 09:17

A könnyűsúlyú profi ökölvívót, Félix Verdejo Sánchezt azzal vádolják, hogy megölt egy terhes nőt, aki ráadásul az ő gyermekével volt várandós. A bűnös végül feladta magát, és akár halálbüntetést is kaphat a brutális gyilkosságért.

A Puerto Ricó-i bokszolót, Félix Verdejo Sánchezt egy terhes nő megölésével vádolják, akinek a holttestét egy lagúnában találták meg szombaton.

A The New York Times megírta, hogy Keishla Rodríguez Ortíz pénteken tűnt el, a holttestét pedig szombaton találták meg, és a fogorvosi jelentések alapján a nyomok a 27 éves bokszolóhoz vezettek.

Félix Verdejo Sánchez akár halálbüntetést is kaphatForrás: Global News

A vád szerint a pehelysúlyú ökölvívó elrabolta az áldozatot, ököllel megütötte, beinjekciózta, kikötözte egy oszlophoz, majd a hídról a vízbe dobta. A hírek szerint Verdejo a bűncselekményt egy meg nem nevezett szemtanú közreműködésével hajtotta végre, akitől azt kérte, hogy segítsen az asszony terhességének megszakításában, ugyanis a gyermeknek maga a bokszoló lett volna az édesapja. 

A szövetségi büntetőjogi panasz szerint Verdejót halálesetet okozó emberrablással és egy meg nem született gyermek megölésével vádolják. A vádak halálbüntetést vonhatnak maguk után, bár a szövetségi ügyészek szerint még nem született végleges döntés a büntetésről. Verdejo vasárnap feladta magát, és hétfőn rendőri őrizet kíséretében megjelent a bíróságon.

Verdejo a 2012-es olimpián is részt vett, profi karrierje során 29 mérkőzéséből 27-et megnyert (ebből 17-et kiütéssel) és 2-t veszített el.