Elrabolták és fegyverrel megfenyegették az ausztrálok korábbi krikettjátékosát

Stuart MacGill (balra) áprilisban emberrablás áldozata lett
Vágólapra másolva!
A rendőrség szerint a korábbi ausztrál krikettjátékost, Stuart MacGillt egy autóba kényszerítették, elrabolták és megfenyegették, majd Sydneyben szabadon engedték.

A bűncselekmény kapcsán négy embert vettek őrizetbe áprlilis közepén, és a rendőrség szerint MacGill egyikőjüket személyesen ismerte. A korábbi krikettjátékos kisebb sérüléseket szenvedett, de orvosi ellátásra nem szorult.

A rendőrség állítása szerint MacGillt áprilisban egy este Sydney külvárosában keresték meg, majd egy autóba kényszerítették, amellyel egy külterületre hajtottak, ahol megtámadták és fegyverrel megfenyegették. A hatóságok szerint a támadás során nem adtak át és nem szereztek pénzt, de az emberrablási kísérletet anyagi indíttatású volt.

Stuart MacGill (balra) áprilisban emberrablás áldozata lett Forrás: bbc.com

A bbc.com megírta, hogy a rendőrség információi alapján MacGill egy héttel az incidens után jelentette be a bűncselekményt, és aggódott saját és családja biztonságáért.

mondta Anthony Holton nyomozó. "Csak egy óráig tartották fogva, de az az idő nagyon nyomasztó és kemény lehetett számára" - tette hozzá a detektív.

A letartóztatott csoport tagjait később fogják vád alá helyezni, maga az érintett egyelőre nem kommentálta nyilvánosság előtt az esetet.

Az 50 éves MacGill 1998 és 2008 között volt az ausztrál krikett-válogatott játékosa, és fénykorában a világ egyik legjobbjának számított a sportágban.